zaterdag 9 maart 2013

Ministerie: buitenland kijkt alleen naar de oppositie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt de landen van de Europese Unie en de Verenigde Staten om zich te onthouden van beschuldigingen aan het adres van de Oekraiense autoriteiten over de rechterlijke beslissing om parlementslid Serhei Vlasenko diens zetel af te pakken. Volgens het ministerie gaat het om ''ongefundeerde beschuldigingen'' waarbij in veel landen alleen gekeken wordt naar wat de oppositie vindt.

''Wij zoeken juist buitenlandse steun voor de hervorming van onze rechterlijke macht'', aldus het ministerie. Vooral de boze reactie van de Verenigde Staten heeft het ministerie verbaasd, aangezien niet alleen Serhei Vlasenko z'n parlementszetel is kwijtgeraakt omdat hij buiten het parlementswerk om andere bezigheden had. Vlasenko is tevens de advocaat van oud-premier Joelia Timosjenko.

Maar ook Andrei Verevski van de regerende Partij van de Regio's is vanwege zijn nevenactiviteiten uit het parlement gezet. ''Het lijkt er echter op dat ze in het buitenland vinden dat parlementsleden van de oppositie boven de wet verheven zijn.''

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: