donderdag 28 maart 2013

Rector TU Lviv: 'Overheid pakt ons geld af'

De overheid dwarsboomt de Oekraiense universiteiten. Samenwerking met het bedrijfsleven levert de universiteiten geld op, maar ze moeten dat weer inleveren bij de overheid. Op die manier komt er geen geld vrij voor extra investeringen in het onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten, aldus rector Joeri Bobalo van de Technische Universiteit van Lviv.

Bobalo heeft ook kritiek op het lage kennisniveau van schoolverlaters. De universiteiten krijgen te maken met jongeren die zich slechts hebben bekommerd om een beperkt aantal vakken, namelijk de vakken waarin ze examen hebben gedaan. De overheid zou dit probleem moeten aanpakken, aldus de rector.

"Ook willen we dat de overheid zich niet met van alles bemoeit. Als we geld dat we verdienen door samen te werken met het bedrijfsleven zelf kunnen gebruiken, als het ministerie van Onderwijs ophoudt met al die controles, dan zijn wij als universiteit in staat om de problemen die we nu hebben het hoofd te bieden'', meent Bobalo.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: