zondag 31 maart 2013

Stadsbestuur Kiev: niet onnodig de straat op

Het stadsbestuur van Kiev heeft de inwoners opgeroepen om alleen de deur uit te gaan als dat echt nodig is. Ook na een week kampt de hoofdstad nog altijd met de grote hoeveelheid sneeuw. Met het oog op de weersvooruitzichten - er wordt regen verwacht - zijn in het weekeinde zelfs weer extra mensen ingezet om de sneeuw op te ruimen.

De voedselvoorziening is volgens de autoriteiten wel op orde, ook zijn de toegangen tot de metrostations en wooncomplexen inmiddels allemaal schoon. Er zijn in het weekeinde 8.000 mensen met 564 voertuigen in de weer.

Gevreesd wordt dat meer dan 70 onderdoorgangen in de stad de komende dagen onder water komen te staan door het smeltwater. Er is een speciaal telefoonnummer ingesteld waar bewoners dreigende overstromingen kunnen melden.

Burgemeester Oleksandr Popov blijkt vorige weekeinde, toen er in een etmaal meer dan een halve meter sneeuw viel en het openbare leven praktisch stil viel, helemaal niet in de stad aanwezig te zijn geweest. Hij was met zijn vrouw op zakenreis in Wenen, aldus Popov zaterdag in een verklaring.

Popov kreeg afgelopen week veel kritiek over zich heen, maar gaf zelf aan dat de record hoeveelheid sneeuw niet aan hem te wijten was en dat het vastlopen van het verkeer een kwestie van overmacht was.



Bronnen: Ukrinform, Interfax

Geen opmerkingen: