vrijdag 26 april 2013

E. van Wijk Logistics breidt diensten Oekraïne uit

Het transportbedrijf E. van Wijk beschikt sinds kort over een vergunning om douanediensten te leveren in de stad Lviv nabij de Poolse grens. Door de douanevergunning kan Van Wijk haar opdrachtgevers broker services leveren zoals inklaring en crossdocking. Ook geeft de vergunning de mogelijkheid om zogenaamde bonded warehousing aan te bieden. Het gaat hier om opslag en handling onder douanetoezicht, waarbij sprake is van uitstel van betaling van invoerrechten en BTW.

Van Wijk Logistics heeft zich de afgelopen jaren al ontwikkeld tot specialist voor logistiek naar Oekraïne. Het bedrijf uit Giessen verzorgt internationaal transport en expeditie, public en bonded warehousing en distributie in het land zelf. Middels broker services verzorgt Van Wijk de inklaring en handelt douaneformaliteiten af om goederen in of uit te voeren.

Sinds 2011 heeft het bedrijf een nieuwe vestiging in Lviv met onder meer 2500 m2 warehouse. Dit biedt alle faciliteiten voor warehousing en crossdocking. Zo kan men complete (FTL) vrachten vanuit de EU herverdelen, re-packen en verzenden als deelvrachten (LTL) binnen Oekraïne. Omgekeerd kan ook: deelvrachten vanuit Oekraïne als complete vracht verzenden naar Europa.

E. van Wijk is allround specialist in vervoer van en naar Oost-Europese landen als Roemenië, Oekraïne, Moldavië en Bulgarije. Het bedrijf heeft sinds 1992 een eigen zusterbedrijf in Roemenië, sinds 2005 ook in Oekraïne. Deze werken met dezelfde visie en kwaliteitsnormen als de Nederlandse hoofdvestiging. Recent is een extra snelle groepagedienst richting Roemenië opgezet.

Bron: Transport en Logistiek Nederland

Geen opmerkingen: