vrijdag 5 april 2013

Regio's: Oppositie stuurt aan op een revolutie

Het parlement heeft vrijdag besloten om toch niet te gaan vergaderen. De drie oppositiepartijen blokkeren nog altijd het presidium in de vergaderzaal en de meerderheid rond de Partij van de Regio's wilde toch niet elders in het gebouw gaan vergaderen, ook al was dat donderdagmiddag nog wel aangekondigd.

Het zal te maken hebben gehad met de vergaderagenda, want behalve het vragenuurtje van het parlement richting het kabinet stonden daar alleen voorstellen op die door de oppositie waren ingediend. De verbazing van parlementslid Volodimir Makejenko over het niet doorgaan van deze vergadering was dan ook gespeeld. Makejenko gaf aan dat er vrijdag alleen in commissieverband vergaderd wordt. "En vanaf maandag gaan we het land in.''

De Partij van de Regio's liet vrijdagmorgen in een verklaring weten dat ''de oppositie aanstuurt op een revolutie''. Daarbij wordt gewezen op een incident bij het parlementsgebouw afgelopen maandag, waarbij met sneeuwballen werd gegooid naar vrouwelijke parlemementsleden van de regeringspartij.

En fractievoorzitter Arseni Jatsenjoek noemde het feit dat een meerderheid van de Partij van de Regio's en de Communistische Partij donderdag elders in het parlementsgebouw vergaderden en zelfs wetsvoorstellen aan namen niet meer of minder dan ''een staatsgreep''.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: