zondag 28 april 2013

Shell koopt gaspijpen bij twee Oekraïense bedrijven

Shell gaat zaken doen met Oekraïense leveranciers van stalen pijpen die nodig zijn voor de winning van schaliegas. Ze voldoen aan de kwaliteitseisen, aldus woordvoerder Oleskei Tatarenko van de Nederlands-Britse maatschappij. Het was een belangrijke eis van de Oekraïense overheid om de kwakkelende staalindustrie te steunen, maar Shell hield tot dusverre een slag om de arm.

Inmiddels zijn de leveranciers gekwalificeerd of zijn ze dat bijna. Certificering betekent volgens Shell dat hun pijpen niet alleen in Oekraïne, maar over de hele wereld bij de gas- en oliewinning gebruikt kunnen worden. Er zou zaken gedaan worden met de bedrijven Interpipe en Metinvest Holding. Het eerste bedrijf heeft de certificering al binnen, het tweede bijna.

Shell koopt wereldwijd jaarlijks 260.000 ton aan pijpen in. Afgelopen jaar produceerden de Oekraïense bedrijven gezamenlijk voor ruim 2 miljoen ton aan pijpen. De helft daarvan komt voor rekening van Interpipe. Een kwart van de productie wordt verkocht aan Rusland.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: