dinsdag 9 april 2013

Zwerfdierenproject Oekraïne wordt vervolgd

Het grootschalige zwerfdierenproject dat Vier Voeters afgelopen jaar begon in Oekraïne, wordt voortgezet. Opnieuw heeft Vier Voeters een gemeente weten te overtuigen om zwerfdieren niet langer te doden en in plaats daarvan de dieren te castreren. Vier Voeters en de gemeente van Evpatoria tekenden een overeenkomst en op 26 maart werd een nieuw Stray Animal Care-project gelanceerd in de Oekraïense stad.

Het project begon met een informatiecampagne in de straten van de stad. Daarna volgde een persconferentie waar locoburgemeester Oleksandr Sokolov zich verheugd verklaarde over de diervriendelijke oplossing voor het zwerfdierenprobleem in Evpatoria: "Ik bezocht het Vier Voeters team in Mykolayiv in 2012 en was erg onder de indruk van hun werk. Daarom heb ik hen uitgenodigd om naar onze stad te komen." Volgens Sokolov kijkt de stad ernaar uit te leren van Vier Voeters en uiteindelijk een eigen Stray Animal Care-project uit te voeren.

Projectleider Amir Khalil van Vier Voeters werd warm verwelkomd door de loco-burgemeester en de inwoners. "In de komende zomermaanden zullen veel toeristen een bezoek aan de stad brengen en het succes van het project zien.

Evpatoria zal van nu af aan niet meer tolereren dat honden worden gedood, maar onze duurzame en diervriendelijke oplossing gebruiken waarbij de honden gecastreerd en medisch verzorgd worden", aldus Khalil. Hij bedankte de plaatselijke veterinaire klinieken voor het beschikbaar stellen van toezicht en riep burgers op om zwerfdieren naar de klinieken te brengen.

Het zwerfdierenproject in Oekraïne is tot nog toe zeer succesvol geweest. Van maart tot december 2012 werden meer dan 8.000 zwerfdieren gecastreerd en gevaccineerd in diverse steden. Het Vier Voeters team zal een maand in Evpatoria blijven en hoopt daar weer veel dieren te kunnen redden.

Bron: Vier Voeters

Geen opmerkingen: