zondag 12 mei 2013

Klitsjko: 'Het is kort dag voor onze regering'

De Oekraïense autoriteiten moeten snel laten zien dat het ze ernst is met de toenadering tot de Europese Unie, meent partijleider Vitali Klitsjko van Oedar. ''Ook al lukt het om de associatieovereenkomst met de EU ondertekend te krijgen door alle landen, dan nog moet Oekraïne moeite blijven doen om zich naar de uitgangspunten van de Europese gemeenschap te voegen. Onze wetgeving, onze rechtspraak, echte economische hervormingen en eerlijke verkiezingen. Het is wat dat alles betreft kort dag", aldus Klitsjko tijdens een ontmoeting die hij vrijdag in Praag had met de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken, Karel Schwarzenberg.

De minister zei op zijn beurt dat Oekraïne weliswaar een sleutelpositie heeft in Europa, maar daar geen misbruik van mag maken. ''Oekraïne moet zich houden aan het vonnis van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens ten aanzien van Joelia Timosjenko", merkte Schwarzenberg op.

Klitsjko voegde er aan toe dat, als de Oekraïense autoriteiten er niet in slagen om aan de Europese voorwaarden te voldoen, het wat hem betreft tijd wordt om persoonlijke sancties te treffen tegen kopstukken van de regering-Janoekovitsj.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: