zondag 12 mei 2013

Kozhara: 'Het Westen denkt te negatief over ons'

In het Westen wordt negatief geoordeeld over Oekraïne's regerende Partij van de Regio's en dat is niet terecht. Dat zei minister Leonid Kozhara van Buitenlandse Zaken tijdens een ontmoeting met het Amerikaanse Helsinki-comité voor de mensenrechten. De oorsprong van dit negatieve oordeel in Europa en de Verenigde Staten is volgens de minister gelegen in het feit dat de Partij van de Regio's in 2004 de Oranjerevolutie niet steunde.

''We stonden destijds aan de andere kant van de barricades", erkende Kozhara. ''Dat wil echter niet zeggen dat we tegen vooruitgang, hervormingen en aansluiting bij Europa zijn. Ik ben er van overtuigd dat als de Moederlandpartij van Joelia Timosjenko nu aan de macht zou zijn, het Westen aanzienlijk positiever over ons zou oordelen.''

Kozhara voegde er nog aan toe dat hij en veel andere leden van de Partij van de Regio's slachtoffer van de Oranjerevolutie zijn geweest. Menig partijlid verdween achter de tralies. Kozhara zelf zou ontslagen zijn omdat hij tot de 'verkeerde' partij behoorde.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: