donderdag 23 mei 2013

Premier haalt bakzeil: journalisten weer welkom

De tien weggestuurde journalisten krijgen toch weer toegang tot de openbare kabinetszittingen. Dat heeft premier Mikola Azarov hen verteld in een gesprek dat hij donderdagmorgen met hen had. "We hebben tot dusverre nooit problemen gehad en ik hoop dat we die ook niet meer krijgen'', zei de premier die hen er op wees dat ze voldoende andere mogelijkheden hebben om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Dat kan onder meer tijdens persconferenties, aldus Azarov. Hij kondigde aan dat er maatregelen worden getroffen om een herhaling van afgelopen zaterdag te voorkomen toen tijdens demonstraties in de hoofdstad Kiev twee journalisten werden aangevallen. Een van hen belandde zelfs in het ziekenhuis.

Het parlement besloot donderdag tot de vorming van een commissie die de aanval op de journalisten onderzoekt. Daarin hebben drie leden van de Partij van de Regio's zitting, twee van de Moederlandpartij en van Svoboda, Oedar en de Communistische Partij telkens een parlementarier. De commissie wordt voorgezeten door Vitali Jarema van de Moederlandpartij.

Bronnen: ForUm, Ukrinform

Geen opmerkingen: