woensdag 5 juni 2013

Koninklijke onderscheiding Jan Ebeltjes

Voorzitter Jan Ebeltjes van CHOE is woensdag onderscheiden op een bijeenkomst met gastouders van zijn stichting in Nijverdal. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ebeltjes komt sinds 1994 in Oekraïne, waar hij zich inzet voor ouderloze kinderen en jongeren in met name het westen van het land. Hij begon met een kindertehuis in de plaats Cinadievo, maar zijn werkzaamheden breidden zich gaandeweg uit.

Hij onderhoudt vooral goede contacten met het internaat in het dorp Perechin, waar hij door de jaren heen bevriend is geraakt met directeur Vasil Federovitsj Koba. Sinds 1999 haalt Ebeltjes met zijn stichting jaarlijks een groep kinderen uit dit internaat naar Nederland, waar ze de vakantiemaanden doorbrengen bij gastgezinnen.

Ebeltjes gaat niet alleen voor de stichting CHOE geregeld naar Oekraïne, maar ook voor de FredFoundation, een organisatie waar hij in dienst is als projectleider. In Oekraïne heeft hij samen met Koba de Fred Foundation Ukraine opgezet voor de hulp aan met name ouderloze jongeren. Hij is verder als organist met regelmaat in diverse Nijverdalse kerken te horen.

Geen opmerkingen: