woensdag 12 juni 2013

Oekraïne heeft veel last van virussen en hackers

Oekraïne staat 17e op de lijst van landen die het meeste last hebben van computervirussen en hackers. Dat blijkt uit een lijstje dat woensdag is gepubliceerd door Kaspersky Lab, een van 's werelds belangrijkste makers van anti-virusprogramma's. Het Russische bedrijf constateerde dat 47 procent van de computers besmet is.

''De meest aandacht in de media gaat uit naar China en de Verenigde Staten, maar het zijn de opkomende economieën die het meest kwetsbaar zijn. Hackers kiezen voor de consumenten die hun computer het minst beschermen en die zijn te vinden in landen waar het aantal internetgebruikers snel toeneemt en de mensen nog niet goed op de hoogte zijn van de gevaren die hen bedreigen.

De Verenigde Staten staat overigens 19e op het lijstje, met 45 procent bedreigde computers. De percentages van Oekraïne en de VS lopen weliswaar niet ver uiteen, maar Oekraïne telt 15,3 miljoen internetgebruikers tegen 245 miljoen Amerikanen. Rusland heeft veel meer te vrezen van hackers, want liefst 59 procent van de internetgebruikers heeft er volgens Kaspersky afgelopen jaar mee te maken gehad. Rusland telt naar schatting 68 miljoen internetgebruikers.

Op het lijstje van de anti-virusprogrammamaker staan verder onder meer Azerbeidzjan, Armenië, Kazachstan, Wit-Rusland, Bangladesh, India, Moldavië en Spanje.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: