zaterdag 29 juni 2013

Olympisch Stadion aast op Europese voetbalfinales

Het Olympisch Stadion in Kiev is 'in de markt' voor de finales van zowel de Champions League in het voorjaar van 2017 als van het EK voetbal in de zomer van 2020. ''We hebben laten zien een grote finale aan te kunnen met ons stadion. Daarom bieden we ons aan voor andere belangrijke voetbalfinales'', aldus algemeen directeur Serhei Simak van het staatsbedrijf dat onder meer het Olympisch Stadion runt.

Volgens de regels van de voetbalbond UEFA kan een stadion alleen in aanmerking komen voor de finale van de Champions League of de Europa League nadat er gedurende tenminste twee seizoenen wedstrijden zijn gespeeld van deze Europese competities. Volgens Simak gaat dat gebeuren. "Sinds de renovatie voor het EK voetbal van 2012 heeft het Olympisch Stadion al een seizoen met Europees voetbal achter de rug. Ook komend seizoen is dat het geval, zodat we in het najaar een poging kunnen doen om in aanmerking te komen voor een Europese finale.

Eerder al diende het Olympisch Stadion een verzoek in om de finale van het EK voetbal van 2020 naar Kiev te halen. Dit toernooi heeft niet meer plaats in een of twee landen, maar in dertien Europese steden. De Oekraïense voetbalbond hoopt op z'n minst een van de wedstrijdpoules te krijgen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: