zaterdag 20 juli 2013

Online training OVSE voor leden kiescommissies

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) biedt de leden van kiescommissies de mogelijkheid om een online training te volgen. Daarbij wordt aandacht besteed aan wetswijzigingen en de manier waarop de leden van kiescommissies daarop moeten anticiperen. De deelnemers aan de training kunnen online vragen stellen aan hun begeleiders.

Projectcoördinator Madina Jarboessinova zei bij de presentatie van de training dat er veel leden van kiescommissies mee gaan doen. ''Dan maken we een flinke stap voorwaarts'', aldus Jarboessinova. Tijdens de parlementsverkiezingen van eind oktober telden alle kiescommissies samen 690.000 leden en tijdens de presidentsverkiezingen van 2010 waren het er zelfs meer dan 800.000.

Inmiddels hebben al 1.000 leden van kiescommissies deel genomen aan voorlichtingsbijeenkomsten over de online trainingen van de OVSE en de Centrale Kiescommissie (CEC). Dat stemt tot tevredenheid, aldus vice-voorzitter Andrei Magera van de CEC. Het is de bedoeling dat het volgen van de online training op termijn verplicht wordt gesteld voor leden van de kiescommissie. De OVSE-training wordt in Oekraïne opgezet met de steun van Canada en Noorwegen.

Bron: Ukraine Business Online

Geen opmerkingen: