donderdag 4 juli 2013

President wil politiemensen ontslaan na verkrachting

De verkrachting en daarop volgende mishandeling van een 29-jarige vrouw door twee politiemensen en een taxichauffeur moet tot ontslagen leiden, aldus president Viktor Janoekovitsj. "Dit kan niet zonder gevolgen blijven'', aldus de president donderdag bij de beediging van enkele nieuwe rechters in Kiev. De verkrachtingszaak in de regio Mikolajiv heeft tot veel beroering geleid. Woedende demonstranten bestormden eerder zelfs het politiebureau in de plaats Vradiivka.

Inmiddels is duidelijk dat de drie mannen de vrouw vorige week woensdag in een auto duwden en naar een nabijgelegen bos reden, waar ze zich aan haar vergrepen. Het slachtoffer liep onder meer een schedelbreuk op. Inmiddels heeft ze twee operaties ondergaan en is ze er nog steeds slecht aan toe.

De daders zitten vast. Een van de politiemensen zou een alibi hebben, omdat hij dienst had op het bureau zou hebben gehad. Nadat het politiebureau afgelopen maandag werd bestormd, is ook deze politieman gearresteerd.

Er was toch al veel ontevredenheid over het functioneren van de politie in deze regio, omdat diverse misdrijven in de afgelopen jaren ongestraft zijn gebleven. Het zou onder meer gaan om de onopgehelderde moord op een 15-jarig meisje. Om de statistieken te verbeteren, werden soms bekentenissen afgedwongen van daden die mensen beslist niet hadden begaan.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: