vrijdag 16 augustus 2013

Demonstranten verbranden Russische producten

Demonstranten van de actiegroep Nastup hebben producten uit Rusland verbrand bij de Russische ambassade in Kiev, uit protest tegen de handelsbeperkingen die Oekraïne enkele dagen geleden kreeg opgelegd. Enkele tientallen aanhangers van Nastup deden mee aan het protest. Zij hadden borden bij zich met teksten als "Blijf van Oekraïne af!' en 'Geen economisch geweld!'

Het protest is niet alleen tegen de Russische overheid gericht maar ook tegen de Oekraïense regering die de importstop niet krachtig heeft beoordeeld. ''Wij vinden dat alle politieke kopstukken en de bevolking duidelijk moeten maken dat we dit niet pikken. Er moet een boycot van Russische producten komen en iedere Oekraïner kan daar zijn steentje aan bijdragen'', aldus voorzitter Ruslan Setela van Nastup.

Zijn organisatie staat weliswaar aan de kant van de oppositie, maar volgens Setela verdient president Viktor Janoekovitsj alle steun als hij een einde wil maken aan de Russische boycot van Oekraïense producten. De actie van Nastup bestond uit het verbranden van onder meer een pakje thee en een stuk Russische chocolade. De asresten werden bij de ingang van de Russische ambassade gedeponeerd.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: