vrijdag 30 augustus 2013

Janoekovitsj: IMF akkoord met handhaven gasprijs

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ziet mogelijk af van de verhoging van de gasprijs voor de huishoudens als voorwaarde voor een nieuwe miljardenlening. "We zijn het met elkaar eens dat we er zo niet uit komen. We moeten het anders zien op te lossen'', aldus president Viktor Janoekovitsj vrijdag in een televisie-interview.

Zijn regering houdt al geruime tijd vast aan de huidige praktijk waarbij de helft van de gasprijs voor rekening komt van de overheid, omdat anders veel Oekraïners in financiële problemen komen omdat ze de gasrekening niet meer kunnen betalen. Janoekovitsj zei te hopen dat in september of oktober toch een akkoord met het IMF mogelijk is. Binnenkort gaat een Oekraïense onderhandelingsdelegatie bij het IMF op bezoek.

In hetzelfde interview liet president Janoekovitsj zich ook uit over de kwestie-Timosjenko. Hij benadrukte opnieuw dat de oud-premier wel naar Duitsland mag voor de behandeling van haar rugklachten, maar dat dit alleen kan als de wet daartoe de mogelijkheid biedt. "Deze kwestie staat nog altijd op onze agenda'', aldus de president.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: