woensdag 21 augustus 2013

Loetsenko: samen strijden tegen Rusland

De oppositiepartijen moeten samen met de regering optrekken tegen Rusland. Dat vindt Joeri Loetsenko, de voormalige minister van Binnenlandse Zaken in het kabinet-Timosjenko. "De oorlog die de Russische president Vladimir Poetin voert tegen Janoekovitsj is een oorlog tegen de Oekraiense president. Daarom moeten we onze president steunen'', aldus Loetsenko.

In een interview met Forbes.ua zei Loetsenko: ''Oekraine moet zich op het Westen richten, terug naar Europa. Dat is de wens van niet alleen de huidige generatie, maar ook van volgende generaties Oekrainers. Of we het nou leuk vinden of niet, de Oekraiense autoriteiten streven daar ook naar. Daarom zou de oppositie haar buitenlandse en economische verlangens en verklaringen moeten coordineren met de autoriteiten.''

Loetsenko vindt dat de regering en de oppositie moeten onderkennen dat sprake is van een 'koude oorlog' van Rusland tegen Oekraine en samen het Kremlin moeten waarschuwen voor mogelijke problemen met de doorvoer van Russisch aardgas.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: