donderdag 19 september 2013

Eén op twee vindt Oekraïne 'een outsider'

Veel Oekraïners zien hun land als een buitenstaander in de internationale politiek. Onderzoeksbureau Research & Branding Group constateert op basis van een recente opiniepeiling dat 59 procent van hen deze mening is toegedaan. Dat geldt vooral voor het westen van het land, waar 76 procent vindt dat Oekraïne niet meetelt. In het oosten gaat het om 46 procent.

Slechts 3 procent vindt dat Oekraïne juist een voortrekkersrol vervult en 38 procent meent dat hun land op het randje balanceert, tussen leider en outsider. Eén op de twee Oekraïners vindt dat hun land in internationaal verband onterecht wordt genegeerd en dat het beter verdient. Dat wordt vooral in het westen van Oekraïne geopperd.

Over het algemeen blijken de Oekraïners optimistisch over de toekomst van hun land op langere termijn, tussen de tien en vijftien jaar. Van hen verwacht 13 procent dat de levensstandaard aanzienlijk hoger wordt en dat Oekraïne op termijn een stabiel land wordt. Daar staat tegenover dat 23 procent het juist somber in ziet, nog eens 11 procent verwacht zelfs zware tijden.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: