woensdag 4 september 2013

'Kamer in gereedheid voor Timosjenko in Berlijn'

In de privékliniek Medical Park Berlin Humboldtmuehle zou een kamer in gereedheid zijn gebracht voor de Oekraïense oud-premier Joelia Timosjenko. Dat meldt althans Die Deutsche Welle. De kliniek zou samenwerken met de eveneens in Berlijn gevestigde universiteitskliniek Charite, waarvan specialisten Timosjenko al geruime tijd behandelen voor haar rugklachten.

Deutsche Welle zegt de informatie uit 'uit medische kring' te hebben verkregen. Beide klinieken willen de informatie bevestigen noch ontkennen. De Oekraïense ambassade in Berlijn verklaarde desgevraagd van niets te weten.

Al langer doen geruchten de ronde dat Timosjenko naar Duitsland gaat voor een medische behandeling die ze in eigen land niet kan krijgen. Dat zou ook politiek gezien goed uitkomen, want de Europese Unie heeft als belangrijke voorwaarde voor het tekenen van het associatieverdrag met Oekraïne gesteld dat Timosjenko vrijgelaten moet worden.

De oud-premier zit een gevangenisstraf van zeven jaar uit wegens machtsmisbruik, volgens de EU is dat een politiek gemotiveerde veroordeling. Zij verblijft al geruime tijd in een ziekenhuis in Charkiv, waar ze overigens ook achter slot en grendel zit.

Bron: Ukrinform


Geen opmerkingen: