donderdag 5 september 2013

Opnieuw stemmen in vijf districten op 15 december

Ruim een jaar na de parlementsverkiezingen van eind oktober 2012 kan er opnieuw gekozen worden in vijf kiesdistricten. Dat heeft het parlement donderdag besloten. Het gaat om de districten waar zodanig gerommeld is met de uitslagen dat er uiteindelijk door de Centrale Kiescommissie geen touw meer aan vast te knopen viel. De nieuwe verkiezingen voor de 5 parlementsleden die hun district in Kiev vertegenwoordigen zijn op zondag 15 december.

De verkiezingscampagnes mogen 60 dagen voor deze datum beginnen, op voorwaarde dat de wet uiterlijk 62 dagen voor de verkiezingsdag in werking is getreden. Lukt dat niet, dan beginnen de campagnes de dag nadat de wet in is gegaan. Het parlement heeft het kabinet donderdag ook opgedragen om het geld voor het houden van de nieuwe verkiezingen in de vijf districten uit de staatskas beschikbaar te stellen.

Het parlement heeft zo lang gedaan over het vaststellen van een nieuwe verkiezingsdatum, omdat er de nodige tegenstand was van de partijen die aanvankelijk als winnaars waren aangewezen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: