woensdag 11 september 2013

Sjevtsjenko zoekt nieuwe carriere: als golfer

Andrei Sjevtsjenko is zijn sportcarrière een nieuwe wending aan het geven. De gewezen speler van Dinamo Kiev, Chelsea, AC Milan en veelvoudig international van Oekraïne begint binnenkort aan zijn eerste officiële toernooi als golfer. De voorbije weken en maanden werkte hij al wat toernooien af en die bevielen hem zo goed dat hij het nu professioneel gaat doen.

"Ik hoop in mijn eerste groot toernooi meteen te schitteren, maar dat zal moeilijk worden. Uitgangspunt is een goed toernooi, daarna zien we verder", aldus de ex-voetballer die als professioneel golfer voor het eerst in eigen land een toernooi speelt.

Sjevtsjenko probeerde bijna een jaar geleden voor Voorwaarts, Oekraïne! een parlementszetel te veroveren. Hij stond tweede op de kieslijst, achter Natalia Korolevska die na de parlementsverkiezingen van eind oktober toestemde om minister van Sociale Zaken te worden van het kabinet-Azarov. Voorwaarts, Oekraïne haalde de kiesdrempel niet.

Direct na het EK voetbal, toen Sjevtsjenko bekend maakte zijn voetbalcarrière te beëindigen, werd hij gevraagd bondscoach van Oekraïne te worden. Hij weigerde.

Bron: voetbalkrant.com

Geen opmerkingen: