maandag 9 september 2013

'Timosjenko heeft nog geen Duits aanbod gehad'

Oud-premier Joelia Timosjenko heeft volgens haar dochter Jevhenia geen enkel aanbod gehad om in het buitenland een medische behandeling te ondergaan. "Officieel niet, informeel niet.'' Komt zo'n aanbod wel, dan is het ook nog maar afwachten of Timosjenko het aanneemt. ''Ze zal het bestuderen en vervolgens beslissen of ze er op in gaat'', zei Jevhenia Timosjenko maandag tijdens een persconferentie.

Voor de oppositieleider gelden diverse criteria, aldus haar dochter. Het gaat dan niet alleen om haar persoonlijk belang, haar lichamelijke toestand, maar ook speelt het nationaal belang een rol omdat Timosjenko de ondertekening van het associatieverdrag met de Europese Unie niet in de weg wil zitten.

De autoriteiten in Oekraïne zijn bereid om Timosjenko te laten gaan, dat heeft ook parlementsvoorzitter Volodimir Ribak nog maar weer eens laten weten. Afgelopen week deed bovendien het gerucht de ronde dat een kliniek in Berlijn een kamer in gereedheid heeft gebracht voor Timosjenko, zodat zij in de Duitse hoofdstad van haar rugklachten af geholpen kan worden en, belangrijker nog, het associatieverdrag niet meer in gevaar kan brengen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: