vrijdag 25 oktober 2013

Jefremov: Klitsjko moet orde op zaken stellen

Fractievoorzitter Oleksandr Jefremov van de Partij van de Regio's heeft partijleider Vitali Klitsjko van Oedar aangeraden om orde op zaken te stellen en verder af te zien van zijn banden met Duitsland als hij mee wil doen aan de race om het presidentschap in 2015. Donderdag werd een wijziging aangebracht in de Belastingwet die bepaalt dat iemand die in het buitenland belasting betaalt niet beschouwd wordt als een Oekraïner en geen kandidaat voor het presidentschap kan zijn.

Klitsjko heeft aan zijn bokscarrière een verblijfsvergunning in Duitsland over gehouden en hij betaalt daar ook belastingen. Volgens Jefremov was dat een verrassing voor hem. ''Ik wist het niet, maar hij gaf gisteren openlijk toe dat hij die vergunning heeft en over zijn inkomsten daar belasting betaalt.'' De fractievoorzitter van de regeringspartij vindt dat dit geen gevolgen hoeft te hebben. "De wet heeft geen terugwerkende kracht en Klitsjko kan er dus nog alles aan doen om wel voor het presidentschap te gaan.''

Jefremov kijkt met gemengde gevoelens terug op het parlementsdebat van donderdagavond. Het wijzigingsvoorstel voor de Belastingwet kwam van Ihor Brisjenko van de Moederlandpartij, maar zijn fractievoorzitter Arseni Jatsenjoek beweerde achteraf dat door de Partij van de Regio's stiekem wijzigingen in het voorstel zijn aangebracht die pas na de stemming (en goedkeuring door het parlement) werden ontdekt.

Jefremov ontkent dat dit het geval is geweest. "Het was een showmoment van de oppositie, niet meer en niet minder.''

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: