donderdag 31 oktober 2013

Klitsjko gaat niet zomaar opzij voor Timosjenko

Vitali Klitsjko is niet op voorhand van plan om zich terug te trekken als uitdager van zittende president Viktor Janoekovitsj als Joelia Timosjenko wordt vrijgelaten en mee kan doen aan de verkiezingen in de herfst van 2015. De partijleider van Oedar verklaarde donderdag dat hij is begonnen met het samenstellen van zijn campagneteam.

Over zijn positie tegenover Timosjenko zei Klitsjko aan het persbureau Interfax dat hij die vraag alleen kan beantwoorden als die actueel wordt doordat de oud-premier inderdaad de gevangenis heeft verlaten. "En dat is nu nog niet aan de orde'', aldus Klitsjko die over de omstreden herziening van de Belastingwet opmerkte dat hij zich niet laat intimideren. ''Als antwoord op alle veronderstellingen en pogingen om mij van mijn kandidatuur voor het presidentschap af te houden, kan ik alleen maar zeggen: ik zet dit door.'' 
 
Klitsjko's kandidatuur zou weleens door de Centrale Kiesraad afgewezen kunnen worden omdat hij in Duitsland belasting betaalt en door de recente wijziging van de Belastingwet daardoor niet als ingezetene van Oekraïne kan worden beschouwd. De in korte tijd erg populair geworden politicus ziet het als een doelbewuste poging om hem uit te schakelen voor de presidentsverkiezingen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: