maandag 28 oktober 2013

Luchthavens Oekraïne: 5 procent meer passagiers

De Oekraïense luchthavens kregen in de eerste negen maanden van dit jaar 5,2 procent meer passagiers te verwerken dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal ruim 11,6 miljoen passagiers voor de 25 vliegvelden die het land rijk is. De internationale luchthaven Borispil (Kiev) had evenwel te maken met een daling van 10,5 procent naar bijna 6 miljoen passagiers.

Die daling werd veroorzaakt door de financiële problemen van vliegmaatschappij AeroSvit, terwijl de vluchten van onder meer het Russische Transaero werden verplaatst naar de luchthaven Zjoeliani. Maar inmiddels gaat het weer voorzichtig bergopwaarts, want in september was de daling van het aantal passagiers nog slechts 3,4 procent volgens de Rijksluchtvaartdienst.

Luchthaven Zjoeliani zag het aantal passagiers in de loop van 2013 meer dan verdubbelen na de ingebruikname van een nieuwe terminal en als gevolg daarvan de uitbreiding van het aantal vluchten van Wizz Air Ukraine. De beide luchthavens nabij de Oekraïense hoofdstad zagen ten opzichte van vorig jaar samen een groei van 1,6 procent tot bijna 7,4 miljoen passagiers.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: