donderdag 10 oktober 2013

'Over zeven jaar 1 miljoen werkzaam in toerisme'

Vice-premier Oleksandr Vilkoel heeft de verwachting uitgesproken dat Oekraïne in 2020, dus over zeven jaar, bijna een half miljard aan het toerisme verdient. Bovendien kunnen dan 1 miljoen Oekraïners werkzaam zijn in de toeristische sector, aldus de minister donderdag in zijn openingsspeech van het tweede Internationaal Forum voor Toerisme in Kiev.

"Wij zien het als onze uitdaging om dan het aantal buitenlandse toeristen te hebben verdubbeld tot jaarlijks 50 miljoen'', zei Vilkoel. In het toerisme werken nu nog 400.000 Oekraïners en dat moet dus méér dan verdubbelen. De omzet moet zelfs meer dan verdrievoudigen.

Oekraïne staat als toeristische trekpleister negende op de lijst van de Wereld Toerisme Organisatie. Vilkoel legde uit dat samen met buitenlandse experts een toeristisch plan is opgesteld om hoger op die lijst te komen. De Krim en de Karpaten moeten het hele jaar door toeristen kunnen trekken. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden om toeristen naar industriële centra te trekken. ''We moeten toeristen meer bieden, vooral kwalitatief.''

Grote sportevenementen met internationale deelname worden gezien als belangrijke aanjagers van het toerisme. Vilkoel: "Het EK van afgelopen jaar was wat dat betreft een doorbraak. Afgelopen augustus hadden we hier het Europees basketbalkampioenschap U16. Volgens de FIBA was dit het beste EK tot nu toe. In 2015 houden we in ons land het EuroBasket-toernooi en we doen een poging om de Olympische Winterspelen van 2022 binnen te halen. Ook met muziekfestivals proberen we onze plek te veroveren op de toeristische agenda.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: