maandag 28 oktober 2013

Partij van Regio's wil Klitsjko 'beschermen'

Niet de Partij van de Regio's bedreigt de kandidatuur van Vitali Klitsjko voor het presidentschap, maar de Moederlandpartij. Het parlementslid Michailo Tsjechetov van de regeringspartij zei in een interview dat door tv-zender TVi werd uitgezonden dat de Partij van de Regio's alles in het werk zal stellen om Klitsjko in 2015 mee te laten doen aan de verkiezingen ''en voorkomen dat de Moederlandpartij met smerige zaakjes'' een concurrent van partijleider Joelia Timosjenko uit te schakelen.

Timosjenko's Moederlandpartij diende een wetswijziging in waardoor bokskampioen Vitali Klitsjko buitenspel dreigt te staan omdat hij geruime tijd in Duitsland heeft gewoond, daar een verblijfsvergunning heeft en derhalve voor de Belastingwet niet als Oekrainer beschouwd wordt volgens de gewijzigde Belastingwet.

Het parlement nam de wetswijziging vorige week aan. De Moederlandpartij gaf naderhand te kennen dat de Partij van de Regio's de wijzigingstekst stiekem had gewijzigd, maar de Partij van de Regio's wijst dit af en beschouwt de wetswijziging als een manier om Klitsjko voor het presidentschap uit te schakelen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: