maandag 25 november 2013

Bezoekrecht gevangenen in Charkiv opgeschort

De gevangenen in de strafkampen in de regio Charkiv krijgen voorlopig geen bezoek. Volgens directeur Ihor Kolpasjikov van het strafkamp Kavsjanivska is deze maatregel genomen in opdracht van de burgemeester van de stad Charkiv. De maatregel zou vallen onder het verbod op het houden van openbare bijeenkomsten.

Kolpasjikov deed de mededeling over het opschorten van de bezoeken buiten het ziekenhuis in Charkiv waar oud-premier Joelia Timosjenko al meer dan een jaar verblijft. Officieel hoort zij haar straf uit te zitten in Kavsjanivska. De gevangenisdirecteur kon niet direct zeggen hoe lang het bezoekverbod geldt, maar hij ging uit van drie tot zeven dagen.

Het bezoekverbod komt op de dag dat oud-minister Joerli Loetsenko, zijn vrouw Irina en fractievoorzitter Arseni Jatsenjoek van Timosjenko's Moederlandpartij bij het ziekenhuis arriveerden voor een ontmoeting met Timosjenko. Diens dochter Jevhenia zou maandagmiddag daar aankomen voor een driedaags bezoek. Haar moeder is woensdag jarig. Afgelopen week kwam het echtpaar Loetsenko ook al voor niets, Timosjenko zou vanwege een verkoudheid toen geen bezoek kunnen ontvangen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: