zondag 17 november 2013

Duizenden putdeksels ontbreken in heel Oekraïne

De verkeerspolitie heeft bij een grootscheepse controle geconstateerd dat in heel Oekraïne meer dan 2.700 putdeksels en 1.300 roosters op de waterafvoer ontbreken. Nog eens bijna 6.000 putdeksels en 599 roosters bleken kapot of niet goed aangebracht, zodat ze een gevaar voor het verkeer vormen. De inspectie werd uitgevoerd nadat in de stad Lviv een tweejarig jongetje overleed na een val in een open rioleringsput.

De inspecteurs moeten veel over het hoofd hebben gezien, want alleen al in de stad Uzhgorod blijken 522 putdeksels en roosters van hun plek verdwenen volgens een officiële opgave van het gemeentebestuur.

Burgemeester Victor Pogorelov opdracht heeft gegeven alle open gaten in het wegdek te bedekken, maar erg veel haast wordt er niet mee gemaakt. Vrijwilligers constateerden afgelopen week, bijna twee maanden na Pogorelov's toezegging dat er wat aan gedaan zou worden, dat er nog altijd 106 putdeksels en roosters weg zijn. Ze hadden daarvoor nog maar een tiende van alle straten in de stad geïnspecteerd.

Bronnen: Western Information Center, Uzhgorod.in

Geen opmerkingen: