dinsdag 26 november 2013

Europarlementariërs waarschuwen voor geweld

De Europarlementariërs Elmar Brok en Jacek Saryusz-Wolski hebben de Oekraïense autoriteiten gewaarschuwd dat ze geen geweld mogen gebruiken tegen mensen die vreedzaam demonstreren tegen het besluit om het associatieverdrag met de EU in de ijskast te zetten.

Brok en Saryusz-Wolski zijn belangrijke Europarlementariërs, aangezien ze respectievelijk voorzitter van de buitenlandcommissie en waarnemer voor Oekraïne zijn. De twee spraken in een dinsdagmiddag uitgegeven verklaring dat zij achter de duizenden Oekraïners staan die al zes dagen achtereen eisen dat hun regering het EU-verdrag deze week tekent.

De Litouwse parlementsvoorzitter Loreta Grauziniene en de vice-voorzitters Gediminas Kirkilas en Petras Autrevicius hebben aangekondigd dat zij dinsdagavond naar het Europaplein in Kiev willen om de demonstranten een hart onder de riem te steken. Het trio brengt een onaangekondigd bezoek aan de Oekraïense hoofdstad. Woensdag spreken ze met parlementsvoorzitter Volodimir Ribak. Hun bezoek is niet afgestemd met het ministerie van buitenlandse zaken van Litouwen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: