zondag 24 november 2013

Klitsjko te laat in Kiev door tegenwerking autoriteiten

Oppositieleider Vitali Klitsjko van Oedar beschuldigt de autoriteiten er van dat ze het hem moeilijk hebben gemaakt om zondag naar Kiev te reizen voor de grote demonstratie EuroMaidan. Eerst kon het vliegtuig waarin hij zat niet landen en onderweg van Krivi Rih naar Kiev werd zijn auto diverse keren aan de kant gezet. "Ze zijn bang'', zei Klitsjko toen hij eenmaal in de hoofdstad was gearriveerd en op het Europaplein een menigte demonstranten toesprak.

De douane heeft Klitsjko er inmiddels van beschuldigd dat hij de grenscontrole in Krivi Rih wilde omzeilen nadat hij met een chartervlucht vanuit Hamburg was gearriveerd. Kritsjko arriveerde bij het invallen van de duisternis alsnog in Kiev.

De blog van voormalig minister Joeri Loetsenko op de website van de Ukrainska Pravda is zondagmiddag tot tweemaal toe gehackt. Loetsenko zou opgeroepen hebben om een einde te maken aan het protest bij het kabinetsgebouw omdat dit te gevaarlijk was geworden na twee botsingen van demonstranten met de politie. De oproep werd snel weggehaald, een half uur later was er een nieuw nepbericht. Ditmaal werden de oppositieleiders Olexander Toersjinov en Vitali Klitsjko er van beschuldigd dat ze het volk in gevaar brengen met hun opruiende taal.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: