vrijdag 15 november 2013

Lviv heeft vijf concurrenten voor Winterspelen 2022

Lviv heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2022. Er zijn vijf concurrenten: Almati (Kazachstan), Krakau (Polen), Oslo (Noorwegen), Peking (China) en Stockholm (Zweden). De termijn voor aanmelding verstreek vrijdag. De belangstelling is groot, zeker vergeleken met de Olympische Winterspelen van 2018 waarvoor maar drie steden belangstelling toonden. Ze worden gehouden in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Viktor Baloha, achtereenvolgens gouverneur van Transkarpatie en minister van noodsituaties, is fel tegen de kandidatuur van Lviv voor de Winterspelen. Het onafhankelijke parlementslid vindt dat de organisatie te veel geld gaat kosten. "In het Duitse Beieren hebben ze dat begrepen. De bevolking zei nee toen het stadsbestuur van Munchen aangaf de spelen van 2022 te willen organiseren. Dat zou neer komen op 300 miljoen euro'', aldus Baloha.

Hij wil dat de Oekraïense autoriteiten zich dat ook realiseren. Dat die er beter van worden, gelooft hij niet. ''Niemand houdt van een land dat zich te buiten gaat aan festiviteiten, er is meer respect voor een land waarvan de bevolking een menswaardig bestaan heeft. Miljoenen verslindende projecten zijn iets van arme, totalitaire landen.''

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: