donderdag 28 november 2013

'Politie houdt Genemans en Kuijer aan in Kiev’

Songfestival-presentator Ewout Genemans en Junior Songfestival-commentator Marcel Kuijer zijn aangehouden in Kiev. Dat meldt Show Laat. De twee zijn in Kiev vanwege het Junior Eurovisie Songfestival  dat aanstaande zaterdag in de Oekraïense hoofdstad wordt gehouden. Het tweetal was wat gaan drinken in een onrustig café, en werd bij het verlaten van het café staande gehouden door de politie.

Volgens het programma vroegen de agenten hen om legitimatie waarop het tweetal een rijbewijs liet zien. Dit werd niet geaccepteerd door de dienstdoende agenten. Ze wilden Genemans en Kuijer meenemen naar het bureau alwaar ze een nacht in de cel zouden moeten blijven óf het tweetal zou direct 650 euro moeten afdragen.

De twee leden van de Nederlandse delegatie waren echter vrij om te gaan zonder enige restricties op het moment dat de agenten de perskaarten zagen. “Het ruikt toch wel naar corruptie,” meent Bridget Maasland bij het horen van het nieuws.

Oekraïne is dit jaar het gastland van het Junior Eurovisie Songfestival 2013. Aanstaande zaterdag wordt daar de internationale finale gehouden waaraan twaalf landen deelnemen. De show wordt om 19.00 uur Nederlandse tijd uitgezonden bij de AVRO op Zapp op Nederland 3.

Bron: Songfestivalvisie

Geen opmerkingen: