zondag 29 december 2013

Huis Janoekovitsj blijft 'voorlopig' gespaard

De demonstranten die tot vlakbij het landhuis van president Viktor Janoekovitsj kwamen, hebben het niet tot een confrontatie laten komen. Volgens de Kyiv Post zijn ze inmiddels doorgereisd naar het huis van de zakenman Viktor Medvetsjoek die nauwe banden onderhoudt met de Russische president Vladimir Poetin. Daarna zijn de woningen van premier Mikola Azarov en parlementsvoorzitter Volodimir Ribak aan de beurt.

Fractievoorzitter Arseni Jatsenjoek van Timosjenko's Moederlandpartij heeft aangekondigd dat president Janoekovitsj er op kan rekenen dat hij permanent demonstranten voor de deur krijgt als hij niet tegemoet komt aan drie eisen: de verantwoordelijken voor agressie tegenover actievoerders moeten worden gestraft en dat geldt ook voor degenen die journaliste Tetjana Tsjornovil mishandelden. Verder moeten alle gevangen actievoerders vrij komen en het kabinet-Azarov moet worden ontslagen.

"Komt Janoekovitsj ons op deze drie punten niet tegemoet, dan kan hij er op rekenen dat we hier elke zondag terug komen. En dan nodigen we alle 45 miljoen Oekraïners uit hetzelfde te doen. Ook die uit de Donbas'', zei Jatsenjoek met een verwijzing naar de regio waarvan de president afkomstig is.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: