dinsdag 31 december 2013

Oudejaarsavond op EuroMaidan

EuroMaidan moet op oudejaarsavond een wereldrecord opleveren waarbij meer dan 121.653 Oekraïners gezamenlijk het volkslied zingen. Het moet het hoogtepunt worden van de jaarwisseling op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev. De organisatoren van EuroMaidan streven naar een vermelding in het Guinness Book of Records. Het record is in handen van het bedrijf Sahara India Pariwar dat op 6 mei van dit jaar 121.653 Indiërs het volkslied liet zingen.

Om 21.30 uur plaatselijke tijd begint het oudejaarsfeest op het plein met een gezamenlijk kerstoptreden van politici, actievoerders, journalisten en muzikanten. Zangeres Ruslana behoort tot de deelnemers aan dit optreden, maar zij heeft ook de leiding bij het gezamenlijk zingen van het volkslied. Onder de artiesten die vanavond optreden is ook de Amerikaanse gitarist Neil Taylor.

President Viktor Janoekovitsj begint om 23.55 aan zijn nieuwjaarsrede die rechtstreeks door de nationale televisie wordt uitgezonden. Tv-zender Hromadske zendt tegelijkertijd 'als alternatief' vooraf opgenomen oproepen aan de president van actievoerders uit.

Bron: Bloomberg, Kyiv Post

Geen opmerkingen: