vrijdag 31 januari 2014

EU overweegt sancties voor regeringsleden

De Europese Unie overweegt nu toch serieus om sancties op te leggen aan leden van de Oekraiense regering, aldus voorzitter Henri Malosse van de commissie voor economische en sociale zaken van het Europese Parlement. Malosse liet donderdag tijdens een bezoek aan Kiev weten dat de Verenigde Staten daarmee al verder zijn, maar dat dit ook eenvoudiger is vanwege de grote afstand tussen beide landen. Hij hield een toespraak - in het Oekraiens - vanaf het podium op het Onafhankelijkheidsplein.

Hij vindt het belangrijk dat de Oekraiense autoriteiten er van doordrongen zijn dat zij door de EU-landen gestraft worden als ze op de huidige weg doorgaan en de voorwaarden blijven negeren van de betogers en de oppositie om een einde te maken aan de huidige crisis.

De Europese Unie aarzelt al enige tijd of het verstandig is om sancties op te leggen, maar raakt er volgens Malosse wel steeds meer van doordrongen dat dit een belangrijke stap kan zijn. Mogelijke sancties zijn het weigeren van een visum aan leden van de regering en hun familieleden of het bevriezen van hun buitenlandse tegoeden.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: