dinsdag 28 januari 2014

Oedar maakt lijst van vermisten en gewonden

Oppositiepartij Oedar werkt aan een lijst van betogers die in het hele land de afgelopen dagen zijn mishandeld, vermist zijn of gearresteerd. Parlementslid Irina Heratsjenko liet dinsdagmiddag weten dat de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn, ''die invaliden hebben gemaakt van inwoners van ons land'', gestraft moeten worden.

Parlementsleden van de regerende Partij van de Regio's worden naar eigen zeggen geregeld bedreigd met sms'jes vol hatelijke taal sinds een telefoonlijst van ze op Facebook is geplaatst. Er zouden ook sms'jes bij zijn die vanuit het buitenland afkomstig lijken te zijn. Het is voor hen aanleiding om vast te houden aan de wet die bepaalt dat iedereen die een simkaart voor een mobiele telefoon aanschaft zich eerst moet legitimeren. Volgens parlementslid Vitali Kaljoezni geldt dit ook in veel andere landen voor prepaid bellen.

Er zou volgens Censor.net sprake zijn van een splitsing in de parlementsfractie van de Partij van de Regio's. De makers van deze website baseren zich op bronnen vanuit de partij die melden dat de parlementsleden die geassocieerd zijn aan miljardair Rinat Achmetov geen wetsvoorstellen meer steunen die niet op de juiste, in de wetgeving omschreven manier zijn ingediend en in het parlement worden behandeld.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: