donderdag 27 maart 2014

Janoekovitsj laat morgen weer van zich horen

De verdreven president Viktor Janoekovitsj geeft morgen opnieuw een persconferentie in de Russische grensstad Rostov aan de Don. Dat heeft nieuwspresentator Ksenia Toerkova van Radio Vesti vanmiddag meegedeeld. Ze noemde geen tijdstip en evenmin waarover Janoekovitsj wil gaan spreken.

Het is de derde keer dat hij zich via de Russische media tot de Oekrainers richt. Eerder gebeurde dat op vrijdag 28 februari, een dag voordat de annexatie van de Krim werd ingezet. De tweede keer was op dinsdag 11 maart om de verhalen in de media te ontzenuwen dat hij een hartinfarct had gehad en er slecht aan toe was. Janoekovitsj vindt nog altijd dat hij de rechtmatige president is, hoewel zelfs in zijn eigen Partij van de Regio's stemmen zijn opgegaan om hem wegens plichtsverzuim als lid te royeren.

Het is niet waarschijnlijk dat veel Oekraïners Janoekovitsj' persconferentie te zien krijgen, aangezien inmiddels 700 kabelexploitanten de belangrijkste Russische zenders uit hun pakket hebben gehaald. Dat is gebeurd vanwege de anti-Oekraïense uitlatingen waaraan deze zenders zich in de afgelopen weken te buiten gingen.

Bronnen: Unian, Ukrinform

Geen opmerkingen: