donderdag 27 maart 2014

Klitsjko wil Porosjenko steunen in tweede ronde

Presidentskandidaat Vitali Klitsjko is bereid Petro Porosjenko in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen te steunen als het onafhankelijke parlementslid op zondag 25 mei de meeste stemmen haalt. Maar eigenlijk vindt de partijleider van Oedar het nog te vroeg om daarover al definitieve afspraken te maken.

''De peilingen geven een sterk wisselend beeld te zien'', aldus Klitsjko die ondanks de magere score in de gisteren gepubliceerde peiling zeker presidentskandidaat blijft. Klitsjko had in eerdere peilingen een grote aanhang van rond de 20 procent, maar daar blijkt nog maar 8,9 procent van over. Porosjenko staat op 24,9 procent. Opvallend is de lage waardering voor Joelia Timosjenko van de Moederlandpartij die nog slechts 8,2 procent achter zich krijgt.

Volgens Porosjenko is zaterdag een belangrijke dag als zowel de Moederlandpartij, Oedar als de Partij van de Regio's hun congressen houden. Dan moet blijken wie zijn tegenstanders zijn op 25 mei en in hoeverre die steun vanuit hun eigen partij krijgen. Dat is vooral in de voormalige regeringspartij van belang. Daar gaan stemmen op om ditmaal niet eens een kandidaat namens de Partij van de Regio's aan te wijzen omdat die toch kansloos is. Ook is zelfs al het geluid gehoord dat de Partij van de Regio's zichzelf moet gaan opheffen.

Bronnen: Ukrinform, Interfax

Geen opmerkingen: