maandag 31 maart 2014

Liefst 46 kandidaten voor presidentschap

Er hebben zich 46 kandidaten ingeschreven voor de presidentsverkiezingen op zondag 25 mei, waaronder 8 namens een partij en 38 op persoonlijke titel. In het afgelopen weekeinde overhandigden 21 kandidaten hun inschrijving bij de Centrale Kiescommissie. De termijn daarvoor liep gisteren af. Vrijdag maakt de Centrale Kiescommissie bekend wie over zeven weken mee mag doen.

Onder de kandidaten zijn zoals al bekend Petro Porosjenko, Joelia Timosjenko (Moederlandpartij), Michailo Dobkin (Partij van de Regio's), Petro Simonenko (Communistische Partij) en Oleh Tiahnibok (Svoboda).

Olha Boholomets, bekend geworden als de medisch coördinator van Maidan, is er op het laatste moment in geslaagd om voldoende geld bij elkaar te brengen voor haar kandidatuur. Partijleider Vitali Klitsjko van Oedar zag er op het laatste moment van af. Hij sprak zaterdag zijn steun uit voor Porosjenko die met 24,9 procent in een afgelopen week gepubliceerde peiling ver voor ligt op zijn concurrenten. Klitsjko kwam uit op 8,9 procent en Timosjenko op slechts 8,2 procent.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: