zondag 20 april 2014

Militie Slaviansk wil Russische vredeshandhavers

De pro-Russische militie in Slaviansk wil dat er Russische vredeshandhavers naar de stad komen. Die oproep is vandaag gedaan door 'volksburgemeester' Vjacheslav Ponomariov na de aanval op een wegversperring, waarbij tenminste één dode viel.

Vanwege de onrust in de 130.000 inwoners tellende stad is met ingang van vandaag een avondklok ingesteld. Een geluidswagen reed rond om iedereen daarvan op de hoogte te stellen. Tussen middernacht en zes uur 's ochtends mag niemand zich meer zonder toestemming van de autoriteiten op straat bevinden.

Op Twitter: ook hier is het kaartje van Jarosh aangetroffen...
Er is nog altijd onduidelijkheid over wat zich vannacht afspeelde in het dorp Bilbasivka, op 18 kilometer van het door separatisten beheerste Slaviansk. Volgens Ponomariov en de zijnen zijn daar bij een schietpartij vier doden gevallen: drie pro-Russische activisten en één van hun aanvallers.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van één dode separatist en drie gewonden. Een verslaggever van het persbureau AFP zag twee lichamen van leden van de pro-Russische militie. De schuld wordt gelegd bij de ultra-nationalistische Rechtse Sector, maar die ontkent. Heel nadrukkelijk zijn er foto's van nieuwe 100-dollarbiljetten, luchtfoto's van Google Maps en een visitekaartje van Dimitro Jarosh, de leider van Rechtse Sector, aangetroffen in een uitgebrande auto.

Bron: AFP

Geen opmerkingen: