woensdag 23 april 2014

Porosjenko kan aan één ronde genoeg hebben

Een nieuwe opiniepeiling in opdracht van het Nationaal Kiezerscomité wijst uit dat het aantal supporters van het onafhankelijke parlementslid Petro Porosjenko alsmaar groeit. Het begint er zelfs op te lijken dat hij bij de presidentsverkiezingen van zondag 25 mei aan één ronde genoeg heeft.

Porosjenko krijgt in de vandaag gepresenteerde peiling, uitgevoerd door vier bureaus, liefst 48,4 procent van de stemmen en dat is ten opzichte van twee weken geleden zo'n 8 procent meer.
Joelia Timosjenko van de Moederlandpartij staat tweede met 14 procent, gevolgd door Sergei Tigipko (ex-Partij van de Regios') met 7,4 procent en de officiële kandidaat van de Partij van de Regio's Michailo Dobkin met 6 procent.

Oleh Tiahnibok van de nationalistische Svoboda komt op 2,1 procent, terwijl Dimitro Jarosh van de ultra-nationalistische Rechtse Sektor op slechts 0,9 procent staat. Alleen Natalia Korolevska, de vorige minister van Sociale Zaken, scoort met 0,2 procent lager.

Dit zijn overigens wel de cijfers die betrekking op de mensen die zeker van plan zijn te gaan stemmen én die weten op wie. Maar liefst 44,3 procent van de deelnemers aan de peiling zeggen dat nog niet te weten. Wordt de mening van iedereen meegerekend, dus ook de mensen die nog niet weten of ze wel gaan stemmen, dan liggen de percentages lager: 38,7 procent voor Porosjenko en 8,6 procent voor Timosjenko, 2,5 procent voor Tigipko en 1,9 procent voor Dobkin.

Als Porosjenko en Timosjenko in een tweede ronde tegen elkaar uit komen, dan wil 49,3 procent op Porosjenko stemmen en 12,5 procent voor Timosjenko.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: