zaterdag 21 juni 2014

'Gevechten om Oekraïense grenspost gaan door'

De gevechten in het grensgebied tussen Oekraïne en Rusland lijken ondanks een eenzijdig afgekondigd staakt-het-vuren door te gaan. Opstandelingen melden afgelopen nacht dat er nog gevochten wordt bij de grenspost Izvarine, ten oosten van Loehansk. Bij het treffen zouden zeker tachtig Oekraïense militairen van de grensbewaking op Russisch grondgebied zijn gekomen, stelt de Russische veiligheidsdienst FSB.

De dienst is aan Russische zijde ook met grensbewaking belast. Twee gewonde Oekraïners zouden aan Russische zijde van de grens worden verzorgd. Volgens de FSB gaat het om grenswachters die op de vlucht zijn geslagen voor opstandelingen.

In de buurt van Rostov is ook een grenspost gesloten omdat die van Oekraïense zijde onder vuur werd genomen, maakte de FSB bekend. Vluchtelingen, onder wie vrouwen en kinderen, kwamen onder vuur te liggen. Er vielen geen slachtoffers. Onafhankelijke bevestiging van de berichten is momenteel niet mogelijk.

Het staakt-het-vuren zoals president Petro Porosjenko gisteravond in Donetsk afkondigde, geldt voor een week. Worden leger of grensbewakers aangevallen, dan mogen zij terugschieten, zoals dus afgelopen nacht gebeurde.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: