zaterdag 28 juni 2014

Separatisten laten ook laatste vier OVSE'ers vrij

Pro-Russische separatisten hebben zaterdagavond opnieuw vier waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) vrijgelaten. Onder hen een Nederlander. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt dat onder de vier vrijgelaten waarnemers een Nederlander is.

De man maakt het volgens een woordvoerder goed. Hij is de tweede Nederlandse waarnemer die door de separatisten gevangen werd genomen. Eerder ging het om een Nederlandse vrouw die slechts kort werd gegijzeld.

De andere drie vrijgelaten waarnemers kwamen uit Duitsland, Spanje en Rusland. Het vierkoppige team verdween 29 mei van de radar in de regio Loehansk, waar pro-Russische separatisten voor onrust zorgen. Ook hun identiteit is niet bekend gemaakt. Donderdag werd al een ander team van vier waarnemers van de OVSE vrijgelaten, zo werd vrijdag bekend. Die kwamen gisteren aan in Wenen, waar de OVSE gevestigd is, en zijn inmiddels doorgevlogen naar huis.

"Wij hebben ons aan onze afspraak gehouden. Dat kan van de kant van de Oekraïense regering niet worden gezegd'', aldus Alexander Borodai, zelfbenoemd premier van de Volksrepubliek Donetsk. 

Bronnen: NU.nl, Reuters
 

Geen opmerkingen: