donderdag 28 augustus 2014

Machinefabriek uit Loehansk verder in Rusland

De machinefabriek LuhMash-43 LLC uit Loehansk, gespecialiseerd in precisiewerk, heeft de productie verhuisd naar zuid-west Rusland, aldus de Russische nieuwssite Vesti. Volgens Vesti had de directie geen andere keus nadat de werkplaatsen zwaar beschadigd waren door het oorlogsgeweld. De machines zijn inmiddels verhuisd, zodat de productie binnenkort op gang kan komen.

LuhMash-43 heeft de afgelopen twaalf jaar vooral voor de Russische markt gewerkt, zodat de eigenaren hebben besloten zowel het machinepark als het management daar naartoe te verhuizen. Na het uitbarsten van het oorlogsgeweld in het oosten van Oekraïne was de helft van de machines volgens de directie van het bedrijf al overgebracht naar de Russische grensplaats Donetsk.

Er werkten in betere tijden bijna 20.000 mensen in de fabriek. LuhMash-43 produceert voor de machinebouw, oliewinning en mijnbouw. De fabriek is voor 51 procent eigendom van Donetsk Machinebouw, geregistreerd in Moskou, en de Rus Sergei Droezjev en zijn familieleden bezitten de overige aandelen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: