vrijdag 19 september 2014

'Poetin wil vredesoverleg naar Wenen brengen'

De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens een telefoongesprek met de Oostenrijkse kanselier Werner Faymann gezegd dat wat hem betreft de vredesbesprekingen verplaatst mogen worden van het Wit-Russische Minsk naar Wenen. Dat heeft een woordvoerder van Faymann vanmorgen gezegd.

Het zou aan de orde zijn gekomen in een twintig minuten durend telefoongesprek waarin Oekraïne en de pogingen van de Europese Unie om het conflict te bezweren werden besproken. Volgens Fayman zijn de twee een stap dichterbij de oplossing van het conflict gekomen. ''Het ging beter dan bij ons laatste gesprek, maar we zijn nog niet uitgepraat. Hij zei de neutrale opstelling van Oostenrijk te waarderen en ziet Wenen als een goede plek voor de vredesonderhandelingen'', aldus Faymann over het telefoongesprek met Poetin.

Vanmiddag komt de contactgroep met vertegenwoordigers van Oekraïne, Rusland en de OVSE bijeen in Minsk. Op de vorige ontmoeting, twee weken geleden, werd een staakt-het-vuren afgesproken dat ondanks dagelijkse schendingen nog altijd stand houdt.

Bron: Reuters

Geen opmerkingen: