dinsdag 21 oktober 2014

19 Nederlandse bedrijven verkennen Odessa

Een Nederlandse handelsdelegatie heeft Odessa bezocht om nieuwe contacten en zakelijke kansen te onderzoeken. Tijdens een bezoek aan Odessa begin oktober was Nederland vertegenwoordigd door negentien bedrijven uit de landbouw, logistiek, recht, bank en consulting. De regio Odessa trekt geïnteresseerden door een gunstige geografische ligging en infrastructuur. De delegatie heeft deelgenomen aan een internationaal business seminar, georganiseerd door de regionale overheid van Odessa.

Na het verlies van de Krim komt Odessa op de eerste plaats in de toerisme-sector. Ook de haven van Odessa worden beschouwd als de belangrijkste haven van Oekraïne aan de Zwarte Zee. In de toekomst kan Odessa de Nederlandse technologie voor het aanleggen van de eilanden en het uitbreiden van de stad goed gebruiken. 
 
De samenwerking met de Oekraïne is zeer winstgevend want Oekraïne levert de grondstoffen en Nederland de technologie. De Nederlandse ambassade in de Oekraïne heeft een online tool Orange Directory (www.orange-directory.com.ua) gepresenteerd, dat Oekraïense bedrijven de mogelijkheid biedt op eenvoudige manier nieuwe partners in Nederland te zoeken.
 
Bron: Rusinform

Geen opmerkingen: