zondag 26 oktober 2014

Dath Father krijgt geen stembiljet uitgereikt

Darth Father heeft vandaag niet kunnen stemmen omdat hij weigerde zijn masker af te doen. De lijsttrekker van de Internetpartij bij de parlementsverkiezingen van vandaag kreeg geen stembiljet uitgereikt. Hij wilde wel zijn paspoort geven met daarin een foto, maar dat bleek niet voldoende. Teleurgesteld verliet de voormalige elektricien Aleksejevitsj het stembureau in de hoofdstad Kiev. ''Er staat nergens in de wet dat ik mijn masker af moet doen'', liet hij weten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in de loop van de dag 161 overtredingen geconstateerd. Daarbij zou het gaan om onder meer veertien gevallen van omkoping, maar liefst twaalf loze bommeldingen.

Bij vijftien stembureaus in de provincies Donetsk en Loehansk zouden afgelopen nacht leden van de kiescommissies zijn vervangen door mensen die deel uitmaakten van de Partij van de Regio's, de voormalige regeringspartij onder president Viktor Janoekvitsj. Volgens een woordvoerster van de Centrale Kiescommissie zouden de personele wisselingen echter volgens de regels zijn.

Volgens de Ukrajinska Pravda werd een auto beschoten bij een stembureau in Krivi Rig (Dnipropetrovsk). Er vielen geen gewonden. Een auto met daarin de parlementskandidaten Moestafa Najem en Svitlana Zilsjtsjoek van het Blok-Porosjenko werd met stenen bekogeld in de buurt van Znajanka (Kirovograd) toen ze daar een stembureau bezochten. Ook hierbij vielen geen gewonden. In stembureaus in Chernivtsi, Ternopil en Slovjansk stierven drie mensen, mannen van 50, 76 en 78 jaar die bezweken aan een hartaanval.

Bronnen: Kyiv Post, Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: