dinsdag 28 oktober 2014

Zelfredzaamheid praat nog niet mee over coalitie

De partij Zelfredzaamheid praat nog niet mee over de vorming van de nieuwe regeringscoalitie. Volgens Andrei Sadovi, partijleider en burgemeester van de West-Oekraïense stad Lviv, heeft premier Arseni Jatsenjoek al wel telefonisch contact met hem gezocht en heeft hij president Petro Porosjenko op diens verzoek persoonlijk ontmoet. Zelfredzaamheid is vanuit het niets de derde partij geworden in het nieuwe parlement.

''We doen nog niet mee, maar we realiseren ons wel degelijk dat de pro-Europese partijen het vertrouwen van de kiezer hebben gekregen en dat ze dat vertrouwen niet mogen beschamen'', aldus Sadovi die zelf ergens onderaan de kieslijst van Zelfredzaamheid stond en niet in het parlement komt.

Volgens Sadovi wil zijn partij wel regeringsverantwoordelijkheid dragen, maar dan wel op basis van de inhoud van het regeringsbeleid en niet omdat er ministersposten te verdelen zijn. Hij heeft zowel Jatsenjoek als Porosjenko uitgelegd dat er eerst overleg nodig is van de parlementsfractie en het partijbestuur voordat Zelfredzaamheid mee gaat onderhandelen over een coalitieakkoord.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: